wie ben ik

Na een carrière van 45 jaar, werd het snel duidelijk dat het voor mij te vroeg is om als gepensioneerde stil te blijven zitten, daar ben ik de persoon niet voor.

Mijn professionele ervaring en deze opgedaan via hobby’s komen hierbij goed van pas.

Professioneel was ik bij verschillende multinationals werkzaam in de IT sector. G.I.B., IBM, Janssen Pharmaceutica,  Johnson en Johnson, Pfizer, Deutsche Bank, Sioen, Atlas Copco, zijn enkele van de bedrijven waar ik wereldwijd mijn steentje als IT consultant of vaste medewerker heb kunnen bijdragen. High Availability, Disaster Recovery en Project management zijn daarbij altijd stokpaardjes van me geweest.

Mijn hobby’s hebben alles met techniek en natuurkunde te maken: privaat piloot, elektronica al dan niet gecombineerd met informatica (Arduino en Raspberry PI). Verder ben ik actief als zendamateur, zeil-, en fotografeer ik graag.

Fotograferen deed ik 40 jaar geleden al, toen het steeds spannend afwachten was naar het ontwikkelde resultaat. Nu zijn o.a. Adobe Photoshop, Lightroom en Davinci Resolve nieuwe uitdagingen.

In de lucht ben ik actief als piloot van sportvliegtuigen. Nu drones hun opkomst aan het maken zijn, lag het voor de hand dat ik mee op die kar zou springen om zo fotografie en vliegen te combineren. De stap van piloot naar het klasse 1 brevet voor een drone is niet zo groot en de ervaring als piloot is een niet te onderschatten meerwaarde.