DJI Inspire

Vermits ik geen fotograaf ben, maar wel met een drone (e.a.) kan vliegen, beschik ik over een DJI Inspire drone die beschikt over twee controllers. Ik kan me daardoor concentreren op het besturen van de drone, terwijl een fotograaf/cameraman met de tweede controller de camera kan bedienen. Hierbij kan al dan niet gebruik gemaakt worden van de DJI Goggles om de beelden te zien.

drone vliegen

Ik ben nu enkele weken in het bezit van een drone, een DJI Mavic PRO en oefen er bijna dagelijks mee.
Er zijn zoveel mogelijkheden dat er nog heel veel geoefend kan worden om nog betere resultaten te halen. Niet alleen het vliegen, de mogelijkheden en beperkingen van de drone leren kennen, maar ook hoe alles in beeld te brengen. Hieronder een voorbeeld van een dakinstallatie (op de foto klikken voor detail).

nieuwe drone

Dinsdag, zijn alle papieren binnengebracht om mijn JAR vlieglicentie om te zetten naar de nieuwe EASA licentie.
Maar veel belangrijker: eindelijk is de nieuwe drone aangekomen, de DJI Mavic PRO. Klein, opvouwbaar maar zeer stabiel en kwalitatieve video’s en foto’s. De eerste testen, met rukwinden boven 6 bft, waren indrukwekkend. Alsof het toestel op een statief stond!
Nu staan er me drie dingen te doen: oefenen, oefenen en oefenen.

Categorieën: blog

documenten

De laatste dag van het jaar. Alle testen om terug te kunnen gaan vliegen, zowel de medische, als andere zijn ondertussen een dag of tien met succes achter de rug. Het is nu wachten op de nodige documenten om terug met een sportvliegtuig de lucht in te kunnen. Spijtig genoeg draait de papiermolen dezer dagen een stuk trager.